Thursday, June 17, 2010

~karipap kentang~

Bahan-bahan:

Inti Karipap:-
5 biji Ubi kentang

Pes untuk inti..
2 sudu besar Serbuk Kari ayam/daging,
1 sudu besar Serbuk Cili,
1 sudu Bwg putih kisar
1 biji Bwg besar
Gula
Garam
Air

Kulit Karipap (doh):-
250g Tepung Gandum
2 sudu besar Mentega - cairkan
2 sudu besar Minyak Masak
Garam
Air

masak dengan api yang sederhana...



hehehehhehee....arini aku wat KARIPAP KENTANG for the first time...Alhamdulillah menjadi...kat atas ni la bhan2nyer yg mmbuatkan karipap kentang aku tu menjadi dn bertambah sedap....mndapat pujian dr suami ku.."waaaa first touch dh jadi..." kembang ler skit ati aku ni...klau laptop ni ok...bleh aku msukkan gambar karipap kentang ku...tp masalahnyer USB pn x leh...BLUETOOTH pn x ok...

esok klau jd nk wat NASI AYAM la plak...permintaan dr suamiku....





3 comments:

  1. salam perkenalan..
    bertuah suami dpt isteri pandai masak :D

    ReplyDelete
  2. salam suzana,
    ooo nak resipi tu ya..nnti klik kat label mee yea.ade akak buat mee rebus jawa..yang akak buat tu lebihkurang ajer...selamat mencuba yea:)

    ReplyDelete
  3. mazni : salam perkenalan...ala mazni...bru blajar2..tgok ar tu...asyik rujuk resepi jer...

    kak asma : tima kasih kak asma...mlam td gi pasar malam pn x dpat nk cari mee rebus...sbb terliuq tgok kak asma punyer mee rebus tuuuu...

    ReplyDelete